Serviceavtal & Appstyrning

Trygg värme med appstyrning

Med appstyrning anpassar du enkelt värmen hemma med hjälp av din mobiltelefon. När du vill och var du vill. Smart styrning av din fjärrvärmecentral ger en jämnare inomhustemperatur och kan även hjälpa dig att minska din energianvändning, vilket sparar både pengar och miljö.

I Trygg Värme ingår förutom appstyrningen gratis arbetstid vid servicearbeten och försäkring som eliminerar självrisk om skada skulle uppstå i din fjärrvärmecentral. Trygg Värme - Ett serviceavtal med extra allt!

Med hjälp av en app i din telefon kan du enkelt ställa in den temperatur du vill ha hemma, sänka värmen när du är bortrest och kan följa din energianvändning över tid. Med hjälp av tre vita dosor som installeras i ditt hus, samlas väder, inne- och utetemperatur in. Den intelligenta algoritmen beräknar sedan en styrsignal som är anpassad just till ditt hus och dina önskemål. När dosorna är på plats får du full kontroll över din uppvärmning i mobilappen. När du beställer Trygg Värme från oss väljer du själv om du vill ha hjälp av en servicetekniker att hjälpa dig igång eller om du själv vill sköta installationen.

 

 

 

 

 

 

 

Så fungerar appstyrning

Ngenic Tune består av tre vita dosor som tillsammans samlar in information om väder, inne- och utetemperatur och hjälper till att optimera ditt värmesystem efter dina önskemål. När dosorna är på plats får du full kontroll över din uppvärmning genom genom en app i din mobil.

Innegivaren kollar av din inomhustemperatur och hur mycket solljus som kommer in i ditt hus.

Styrdosan kollar samtidigt av utomhustemperaturen.

Gatewayen tar emot all information från innegivaren och styrdosan och slussar den vidare upp i "molnet"

I "molnet" görs körningen mot algoritmer och ditt hus historik samt din önskade temperatur. Och ut kommer ett värde.

Gatewayen får tillbaka värdet och slussar det vidare till styrdosan som sedan pratar med din fjärrvärmecentral för maximal konfort.

 

Vad ingår i serviceavtalet Trygg Värme?

Appstyrning av din fjärrvärmecentral

Med appstyrning av din fjärrvärmecentral får du bättre kontroll på din förbrukning och dina kostnader. Samtidigt får du också möjlighet att styra din fjärrvärme på distans, göra semesterplaneringar och mycket mer. Vi installerar och optimerar enheter och hjälper dig att komma igång med appen.

Allmänna Avtalsvillkor Trygg Värme

Gratis arbetstid vid servicearbeten

Gäller vid servicearbeten under ordinarie arbetsid 07.30-16.00.
Övrig tid 16.00-07.30 debiteras 600:-/h inkl. moms.
Gratis arbetstid gäller inte vid utbyte av fjärrvärmecentral.

Försäkring som eliminerar självrisk vid skada som uppstår i din fjärrvärmecentral.

Försäkringsvillkor 

Pris 69 kr/månad inkl.moms
Vi bjuder på installationsavgiften! (Värde 299 kr)

 

 

 

 

 

 

Fredrik om serviceavtalet Trygg Värme

– Jag är en tekniknörd, så jag gillar appen. Men det som fick mig att teckna serviceavtalet var känslan av tryggheten om något skulle gå sönder då värmeväxlaren börjar bli till åren.

För många finns det pengar att spara genom att installera smart styrning av fjärrvärmesystemet. Men den största vinsten, enligt de flesta, brukar vara komforten.

– För mig var inte pris eller energibesparingen det väsentliga, då mitt hus är välisolerat och inte kräver så mycket energi. För mig är komforten viktigare.

– Appen är verkligen enkel, det är så skönt att kunna höja och sänka temperaturen genom ett knapptryck istället för att gå och styra direkt på värmeväxlaren.